جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 15, 2024
رویداد تبیین مراقبت‌های معنوی

حوزه/ حجت الاسلام الهی خراسانی گفت: بحران‌های معنوی چون احساس افسردگی پس از حوادثی چون سیل و زلزله گاهی اثر تلخ آن از خود آن واقعه بیشتر است و گاهی ممکن است جامعه را تا مرز فروپاشی پیش ببرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد سودابه شهید ثالث در همایش رویداد تبیین مراقبت های معنوی اظهار داشت: با توجه به اینکه سرطان یکی از بزرگترین چالش‌های بهداشتی در جهان است، بنابراین میزان ابتلا به آن در سراسر جهان رو به افزایش است و این درحالی است که اگر سرطان در مراحل اولیه تشخیص داده شود قابل درمان است.

وی ادامه داد: در ایران سرطان یکی از عوامل اصلی مرگ و میر است و میزان مرگ و میر ناشی از آن در حال افزایش است، طبق آمار سازمان جهانی در سال ۲۰۲۰، حدود ۸۷ هزار مورد جدید به سرطان در ایران ثبت شده است.

رئیس بیمارستان امید، خستگی، درد، عوارض شیمی درمانی و مشکلات حسی را از جمله آثار جسمی سرطان دانست و یادآور شد: ارتباط معنوی قدرت بیشتری به انسان می دهد تا با هر سختی مبارزه کند، بنابراین مراقبت معنوی در مراکز دانشگاهی در حال پیگیری است و وجود روحانیون در مراکز مراقبت‌های معنوی به بیمار آرامش می دهد.

بحران‌های معنوی جامعه را تا مرز فروپاشی پیش می‌برد

حجت الاسلام مجتبی الهی خراسانی، استاد درس خارج حوزه علمیه مشهد نیز گفت: در تحقیقات معنوی، ما در دنیا تنها گروهی نیستیم که می خواهیم کار کنیم و یا کار کردیم، حتما باید از افکار، اندیشه‌ها، نظریات و دستاورد رقبا مطلع باشیم، همچنین برای ما قابل استفاده باشد و بخشی باید توسط ما جایگزین شود.

وی ادامه داد: نهادهایی که در حوزه مراقبت معنوی مسئولیت اجتماعی دارند باید متولیانی باشند که هزینه تربیت نیرو و اقدامات مراقبتی را تقبل و تکفل کنند.

وی اضافه کرد: جایگاه و اثرگذاری دوره های مراقبت معنوی در این مورد نیاز و مهم است که حوزویان هم خود را آماده کنند، اگر خیریه‌های ما می‌خواهند آسیب‌ها و نیازمندی‌ها را تامین کنند، بخشی از این نیازمندی‌ها مراقبت معنوی است، لذا ارزش خیریه‌هایی چون مکسا مشهود است.

وی تصریح کرد: اگر حوزه بخواهد ورود کند، باید بداند متحدین وفادار و متعهدی دارد که هم در حوزه مسئولیت اجتماعی و هم در حوزه هزینه‌های اقدام کاملا حامی و پشتیبان هستند و باید مراقب باشیم در این اقدام شتاب زدگی، التقاط یا حداقل نگری آسیب راه ما نباشد.

استاد درس خارج حوزه علمیه خراسان ابراز کرد: یافتن ظرفیت‌های منابع و آموزه‌های اسلامی در حوزه سلامت و مراقبت‌های معنوی و معرفی آن به نهاد علم و اجتماع و کشف مفاهیم، اهداف، نظریات شاخص‌های اسلام در حوزه سلامت و مراقبت معنوی و تبیین آن در نهاد علم و اجتماع را نیازها و رسالت‌های حوزه در عرصه معنویت است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین بحران‌های معنوی چون احساس افسردگی پس از حوادثی چون سیل و زلزله گاهی اثر تلخ آن از خود آن واقعه بیشتر است و گاهی ممکن است جامعه را تا مرز فروپاشی پیش ببرد.

انتهای پیام. /

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha